FAMIELEDAG KREDS 2 NR. SNEDE 2017

Selvom kreds 2 havde lagt datoen for familiedagen i pinsen, så var der mange som ikke ville gå glip af denne dejlige dag med i weimaranerregi. Der var også en god portion langhåret fra Karsten Furbo's kuld Weimspeed, og en lille korthåret hvalp som hed Kasper.
Peter Poulsen og Martin Dannemand fra kreds 2 havde lagt sig i selen for at arrangere dagen med spejdereledere som havde arrangeret aktiviter for ungerne. Det var et hit, og der blev produceret farsdagsgaver og lagkage til sidst på eftermiddagen.
Connie Jakobsen havde sagt ja til at dømme vores hunde under udstillingen (og tusinde tak for det!), som foregik helt efter reglerne med ringsekretær og kritik som en anerkendt udstilling. Ikke helt dårligt da der weekenden efter var anerkendt udstilling i Vissenbjerg for jagthunde, så øvelserne på familiedagen er som regel et hit.
Der var hunde tilmeldt i hvalpeklasse, åbenklasse samt brugsklasse og veteran.

I hvalpeklassen for korthåret fik den lille hvalp Kasper prædikatet særdeles lovende og det gjorde de andre langhårede hvalpe også, så det var dejligt og tegner godt for fremtiden.

I åbenklasse blev der uddelt rigtige mange excellent og Connie måtte tilføje mere rødt bånd til kassen, da det slap op. Det samme skete i brugsklasse for både tæver og hanner. Skønt med så mange hunde, hvor en anerkendt dommer (ruhårsfører ;-) mente at vores hunde har det korrekte eksteriør.

Da de bedste hunde var fundet i klasserne, skulle der matches imellem bedste tæve og han.

Bedste tæve blev Hunt 'N' Fun Eta med Casper Raahede som fører
Bedste han blev Huntess Astro med Hanne Bro som fører
Bedste i race blev Astro, som vandt over Eta, og dermed blev Astro BIR og Eta blev BIM

For de langhårede weimaraner blev det Snefrid med Karsten Furbo, som løb med det hele.

Der blev uddelt fine sponserpræmier fra JAFI i Viborg og Francks Hundefoder i Randers!

Efter det mere seriøse træning, bød programmet på apporteringsdysten, hvor hundene skal apportere fire emner på tid, hvor der både ligger vildt og dummyer på forskellige steder i græsset. Det er ikke mere seriøst at alle kan være med, og får hjælp til at komme igang med apportering, hvis man ikke lige er klar til at apportere ræv eller fasan. Martin delte kyndigt ud af sin viden om apportering, og fik bla. gjort Allan Roos Hot shoots Phyllon interesseret i kanin, og det blev også brugt tid på den lille hvalp Kasper.

Martin der gennem hele foråret har trænet meget apportering, havde en skarp Cæsar med, som var 110,5% procent klar til at hente 4 emner på en kanon tid på lige over et minut! Der var hård kamp om anden tredje pladsen med Gaby på andenpladsen og Eta på tredjepladsen.

Som afslutning på dagen fik ungerne lov til at præsentere deres flotte hjemmelavede lagkager og Peter Formand var vanligt klar til at RÅBE numre op i amerikansk lotteri. Lars Iversen havde igen i år sørget for præmier til lotteriet i samarbejde med SuperBrugsen i Rødekro.

Endnu engang blev der afholdt en dag for alle i DWK kreds 2 regi, som styrker vores sammenhold i klubben, og forhåbenligt fastholder de nye medlemmer af klubben.

Casper Raahede
DWK

Billeder af Morten Hougaard

Hanne Bro Hansen med Huntess Astro blev BIR og Casper Raahede med Hunt´N´Fun Eta blev BIMHanne Bro Hansen med Huntess Astro blev BIR og Casper Raahede med Hunt´N´Fun Eta blev BIMKarsten Furbo med Stendyssens Snefrid blev BIRKarsten Furbo med Stendyssens Snefrid blev BIR