<

Fordrag med Dyrlæge Bille Ruwald i forbindelse med generalforsamling07-01-2020 - 07:34

...

I forbindelse med Dansk Weimaranerklubs generalforsamling 22.2.20 i Ejbyhallen er det lykkedes os, at engagere Dyrlæge Bille Ruwald til at holde et fordrag for os.
Foredraget starter kl. 10.
 
Dyrlæge Bille Ruwald kommer og “tager os alle ud af stenalderen” som han selv formulerede det. Det er især med hensyn til skader i hjernens lugtekolbe, hvis man anvender vold mod hunden. Lugtesansen kan så lammes  fra minutter til uger. Endvidere vil i samme spor fortælles om opbygningen af hundens næse hvorfor næsen lige ser ud som den gør og hvorfor en hund pludselig kan gå helt forbi et emne den ellers altid kan finde. Duftforstærkere, duftfælder og i hele taget næsens funktion vil blive belyst.
 
Dyrlæge Bille Ruwald er uddannet som dyrlæge i 1978 fra den kgl.  Veterinær- og Landbohøjskole og har siden den tid overvejende beskæftiget sig med hunde, især den arbejdende hund som jagthunde, politi og told hunde. Bille er dansk, norsk og tysk autoriseret dyrlæge og er dyrlæge for det tyske Polizei Schleswig-Holstein. Bille Ruwald er kontraktansat i Rigspolitiet, Midt-og Vestsjællands politi, Sydsjællands- og Lollandsfalsters politi, Sydøstjyllands politi og Oslo politi (i Norge). Bille Ruwald er dyrlæge på politiets hundeskole i Farum. Bille Ruwald er fast skribent på “Politihunden” i Danmark, “Politihunden” i Norge og “Polithunden” i Sverige. Bille Ruwald underviser politi i både Danmark, Norge og Tyskland. Bille Ruwald har skrevet flere bøger og på det sidste været medforfatter til en norsk lærebog for det norske politi omkring den norske politihund.
Bille Ruwald har været soldat i 22 år hvor han sluttede som major og 10 år som dyrlæge for slædepatruljen SIRIUS
Bille er gift med Ackie og de har fire børn
<