< Tilbage

Resultater fra Forårsanlægsprøver – VJP 201430-04-2014 - 20:09

 

DMK, LH, KH, DVK, DWK og DDPK afholdte i samarbejde med Verband für Kleine Münsterländer Vorstehehunde e.V og LG Schleswig-Holstein følgende anerkendte Forårsanlægsprøver – VJP i 2014

 

I weekenden d. 12. og 13.4 2014 blev de to første anerkendte VJP'er afholdt i Danmark.

 

VJP står for Verbands-Jugendprüfung og er en anlægsprøve for unge, særligt kontinentale alsidige, stående jagthunde. På prøven kan deltage hunde op til 15 mdr.. Hundene bliver testet for følgende anlæg: Spor (sporvilje), næse (næsens kvalitet), søg, stand og letførlighed. Resultatet af de enkelte anlæg angives som en karakter mellem 0 og 12 point. Anlægene for spor og næsens kvalitet vægtens højest og de opnåede point ganges med en faktor 2 - de øvrige anlæg med en faktor 1. Derudover noteres evt, aggressivitet/skyhed, evt. mangler i henhold til eksteriør ligesom der udføres en skudtest. Hundenes anlæg for at give hals på et varmt spor (spurlaut) el. på synet (sichtlaut) af hårvildt noteres ligeledes.

 

På prøven dømmes hele tiden for hunden og ikke imod hunden, da det er dommergruppens vigtigste opgave at synliggøre hundens anlæg til brug for opdrætteren og specialklubbernes avlsarbejde med det ene formål at kunne levere de bedste alsidige jagthunde til jægeren.

 

Prøverne blev afholdt på vildtrige og velegnede terræner ved Vordingborg og Nykøbing F., hvor lokale, engagerede jægere og hundefolk på tværs af raceskel havde sørget for optimale rammer for prøvernes afvikling. 15 unge hunde var til afprøvning over de to dage - og alle bestod.

 

 

STORT TIllykke til Peter Skovbjerg Kristiansen som med Mash bestod som den første weimaraner på en prøve.

 

 

 

 

Resultaterne fra prøverne kan ses her:

   
Lørdag        Søndag

 

Vi glæder os allerede til de næste prøver

Med venlig hilsen

 

 

< Tilbage