FULDBRUGSPRØVER

Når det ikke går som ventet.....

Hunt´N´Fun Eta og Casper Raahede på Fuldbrugsprøve

Hunt´N´Fun Etas DiplomHunt´N´Fun Etas DiplomDJU Fuldbrugsprøve i Grindsted den 21.09-22.09.2017

I dag var Hunt´N´Fun Eta og jeg til Fuldbrugsprøve ved Herning

Det er en noget slukøret fører som er kommet hjem efter første dag ud af to...


Vi var med, sådan rigtig med. Der blev skudt over Eta i marken og hun gik i flere slip og et langt slip i prima stil.

Videre til vandarbejde og de 4 skeænder blev hentet med dirigering.

Videre til ræveslæb, og Eta var, som jeg tolkede hende, træt mentalt. Får hende startet op og hun går overraskende godt ud af første ben i et hurtigt tempo. Der var lyst til at følge slæbet, og radioen melder til dommeren at hun havde spontant taget ræven og var på vej tilbage.
Men men så stoppede festen, Da Eta er 50 meter fra mig og lige kan skimte mig ligger hun sig dæk ved ræven og starter med at totverbeller. Og der bliver hun så med vedvarende gøen.

Farvel og tak for idag sagde dommeren.

Man ser nye ting hele tiden i arbejdet med dyr, og den der havde jeg ikke set komme, og det kører rundt i hovedet hvordan sat.. jeg får sikret, at vi ikke totverbeller på en ræv..... og hvorfor gjorde hun lige det i dag, det har hun aldrig gjort før.

Vi kører selvfølgelig afsted i morgen og tager de sidste discipliner med schweiss og skovsøg og forhåbenligt får vi samlet lidt mere erfaring og point dog uden præmiering.

Men det er det prøven kan... stresse vores hunde til max, og få syn for sagen for det fremtidige avlsmateriale.....

Næste dag:
Og dagen i dag gik som den skulle. Vi kom hjem med 220 point uden præmie.

(Afdæknings-) Øvelsen er i forlænges af fri ved fod og betyder at du går en rute i skov med hunden uden snor, her skal den følge dig uden kommandoer( kun håndtegn) herefter afdækker med tegn og går væk i fem minutter imens der skydes i skoven. Her skal hunden ikke pive eller give hals. Det gjorde Eta, hun kunne ikke undvære sin far.

Tekst af Casper Raahede